Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

Participants a la Lleida ExpoTren 2017

A les diferents activitats que es faran a la Fira EXPO TREN de Lleida, hi participaran d’una manera o altre les següents associacions federades:

AGRUPAMENT FERROVIARI DE BARCELONA Barcelona ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE BARCELONA Barcelona CLUB FERROVIARI DE CALDES DE MALAVELLA Caldes de Malavella AMICS DEL MODELISME FERROVIARI D’EL PRAT El Prat de Llobregat RAILWAY TRANSIT ANOIA Els Hostalets de Pierola ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE LES COMARQUES GIRONINES Fornells de la Selva ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL – L’HOSPITALET L’Hospitalet ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE MARTORELL Martorell GRUP FERROVIARI MATARÓ Mataró ASSOCIACIÓ AMICS DEL TREN OLOT-GIRONA Olot ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE REUS Reus ASSOCIACIÓ SANT VICENÇ DE CASTELLET AMICS DEL FERROCARRIL Sant Vicenç de Castellet ASSOCIACIÓ MODELISTA FERROVIÀRIA DEL BAIX MONTSENY Sta. Maria de Palautordera CLUB FERROVIARI DE TERRASSA Terrassa ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE LA VALL DEL GES Torelló ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE VALLS I L’ALT CAMP Valls

I a més, com a associació convidada, l’ASSOCIACIÓ FERROVIÀRIA DE GODELLA.

1a matinal Vapor Viu a Igualada

El museu Railhome d’Igualada organitza el proper diumenge 9 d’abril de 2017 una matinal de vapor viu i una trobada de plaques de cava a la seva seu del carrer Alemanya, 43 d’Igualada.

4a Trobada Indoor de Modelisme Tripulat

El dissabte 11 de març de 2017 i dins de la Fira LLEIDA EXPO TREN, es celebrarà la 4a TROBADA INDOOR DE MODELISME TRIPULAT.
Per participar-hi, demaneu l’informació i el full d’inscripció a la vostra associació.

Concurs “Què és?, On està?” del Tren de Palau

Tren de Palau – Associació Cultural d’Amics del Ferrocarril convida a tots els socis de les Associacions de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril a participar al primer concurs “Què es?, On està?”.

Per a participar al concurs heu d’esbrinar què són i on estan les vies de la següent imatge:

Podeu descarregar les bases del concurs que també podeu trobar a la seva pàgina web trendepalau.cat. El termini per presentar-se acaba el 31 de maig de 2017.

Circulació d’automotors a Vallès-Fer

L’associació Vallès-Fer us fa saber que el proper 19 de febrer de 2017 celebraran una “Automotorada”, circulació d’automotors en escala N i HO de totes les èpoques i companyies ferroviàries, a l’antic edifici de l’estació de Sabadell des de les 11 fins les 14 hores.

Els Ferrocarrils de la Cerdanya

Voleu saber com eren les diferents estacions de la Cerdanya i del Ripolles, com Puigcerdà o La Tor de Querol entre altres?

No us perdeu aquest video, amb una gran varietat de trens tant a la part Catalana com a la part Francesa

Taller de modelisme ferroviari

El proper dimarts 14 de febrer de 2017 es durà a terme a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona, un taller de modelisme ferroviari a càrrec de Jordi Ramón de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

Aquest taller té com a objectiu descriure els principis bàsics del muntatge d’un vehicle ferroviari en miniatura a partir d’un kit de llautó comercial. Es farà una demostració pràctica de l’ensamblatge d’un kit comercial senzill mitjançant soldadura. Es parlarà de les eines bàsiques necessàries, de la preparació i la conformació de les peces, de la seva neteja, de l’ús del soldador, del material d’aportació, del decapat, de l’acabat, dels petits trucs, etc.

Aquest taller està adreçat principalment a tots aquells aficionats al món del modelisme ferroviari que tenen curiositat per aquesta tècnica de muntatge d’una locomotora o vagó artesans però que mai s’han atrevit a posar-la en pràctica.

L’impartirà en Jordi Ramón, aficionat al modelisme i expert en la construcció artesanal de models ferroviaris a escala i de maquetes ferroviàries. És també president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona i ha col·laborat amb Engitren tot impartint diverses xerrades sobre modelisme i control digital de maquetes.

Places limitades (10 assistents màxim)
Preu del taller: 20 euros, que s’abonaran el mateix dia
Dates: Dimarts, 14 de febrer de 2017
Horari: A les 17.30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Sala Social, 1a planta, Barcelona.
Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general

XIV Jornada de les 5″ a l’Oreneta

El proper dissabte 25 de febrer de 2017 a partir de les 10h es celebrarà al Circuit del Tren de l’Oreneta la XIV Jornada de les 5″.

Com es habitual, hi haurà un dinar – calçotada per a tots els participants, al preu de 20 €/persona.

El dinar serà gratuït pels participants (+ 1 acompanyant) que aportin una màquina de 5” a la Jornada.

Comuniqueu, abans del dilluns 20 de febrer, la vostra assistència i/o participació en la Jornada i sobretot, els que us quedareu al dinar.

Per a més informació podeu descarregar la convocatòria en format PDF.

Catalan Talgo a Puigcerdà

Una de les ultimes sortides del Talgo III RD de l’any 2015 a Puigcerdà amb la inversió de marxa en aquesta estació i vistes a l’interior del tren

Desconnectats, el per què de la desconnexió dels trens de l’Ebre

El proper dijous 26 de gener de 2017 a les 18.30h es durà a terme la conferència “Desconnectats, el per què de la desconnexió dels trens de l’Ebre” a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta.

Inscripcions per a col·legiats/associats i per al públic en general.

Vint anys després del primer viatge entre Barcelona i Mataró, el 21 de juliol de 1868 es va realitzar el primer trajecte per tren entre València i Barcelona. Un mes abans s’havia culminat la línia amb la construcció del pont sobre l’Ebre a Tortosa. Tortosa havia jugat totes les seves influències a la Cort madrilenya per tenir l’estació de tren a tocar de la ciutat. Es percebia el tren com un factor de progrés que serviria per estimular l’economia i els intercanvis.

El 1987, el Consell de Ministres va aprovar el Pla de transport ferroviari, un projecte de modernització que apostava per una infraestructura ferroviària mixta de passatgers i mercaderies de velocitat alta (200-250 km/h). Entre el conjunt d’accions arreu de l’Estat, el Pla recollia el desdoblament de la totalitat de la via fèrria entre València i Barcelona. Tanmateix, quasi 150 anys després del primer trajecte en tren, aquesta línia comprèn encara un tram de via única entre Vandellòs i Tarragona.

Durant la xerrada s’explicarà el per què de Desconnectats, un documental que pretén fer pedagogia de la necessitat, la utilitat i les potencialitats del tren. Alhora que es recordaran els trens de l’Ebre (el de la Val de Zafán, el de Barcelona a València, el de Barcelona a Saragossa o el carrilet de Tortosa a La Cava) i, de pas, la història del ferrocarril a Catalunya. De la mà de Germà Bel i d¿altres especialistes, s’abordaran els debats sobre l’actual model d’infraestructures, per plantejar el model desitjat que passa per conciliar la mobilitat sostenible amb el desplegament del Corredor Mediterrani.

La ponència serà presentada per Antoni Royo (Tortosa, 1969). És consultor en cooperació internacional per al desenvolupament i gestor cultural. Ha estudiat Empresarials i Turisme (UB), DEA en Societats Llatinoamericanes (Universitat de París III) i Mestria en Geografia Centreamericana (Universitat de Costa Rica). Ha viscut 10 anys a l’estranger (França, Turquia i Costa Rica).

Fira Expo Tren 2017 a Lleida

Els propers dies 11 i 12 de març de 2017 es durà a terme la fira LLEIDA EXPO TREN a la qual la Federació la federació hi participarà amb diverses maquetes i tren tripulat.

VII Trobada de mòduls a escala N de Santa Eulàlia de Ronçana

Els propers dies 18 i 19 de febrer de 2017 es durà a terme la VII Trobada de mòduls a escala N de Santa Eulàlia de Ronçana, al Centre Cívic La Fàbrica d’aquesta localitat.

Els horaris seran el dissabte de 10 a 13:30 i de 16 a 20 hores, i el diumenge de 10 a 13:30 hores.

FGC: Garrat 106

Transport de la màquina Garrat 106 d’FGC des de Manresa a Martorell.

Posta a punt de les Garrat 106 d’FGC i la Berga 31 per poder ser remolcades.

La Big Boy a Escala

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Don't want to wait for Big Boy #4014? Big Boy #4026 is steam ready at the Riverside Live Steamers. Video by Mike McGuinness

The Steam Channel paylaştı: 27 Şubat 2016 Cumartesi

Us heu imaginat una màquina com la Big Boy pugui estar com a tren tripulat?? Doncs mireu aquest video i la trobareu en 5 pulzades

Páginas