Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

Imatges de les activitats d’aquest estiu

L’Antoni Obach de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Martorell ens fa arribar aquestes imatges d’activitats d’aquest estiu:

IMATGES DE LA TROBADA DE MÒDULS DE CALDES DE MALAVELLA, els 5 i 6 d’agost de 2017

IMATGES DE LA TROBADA VAPORISTA DE CASTELL D’ARO, el 13 d’agost de 2017

En cabina: R3 La Tour de Carol – Enveitg a Puigcerdà

Trajecte entre La Tour de Carol – Enveitg i Puigcerdà amb bloqueig telefónic.

Aquest és un dels recorreguts de connexió internacional entre Catalunya i França a través de la linia convencional. Pot apreciar-se el punt en que es canvia de país pel canvi d’estat de la via: amb el balastre més clar estem a Catalunya; quan s’enfosqueix i  s’escolta més el chucuchucu del tren, a causa de las travesses de fusta, estem en territori de la Regio Occtiana (antiga regió Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées).
A data d’avui, aquest trajecte es realitza amb trens de la serie 447 de Rodalies de Catalunya, adaptades als serveis regionals.

En aquest cas anem en una en composició senzilla el dia 7 de Enero de 2011. Un dia invernal amb els Pirineus nevats de fondo.

6ª Mostra de Modelisme Ferroviari Terra Nostra

Un any més, l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Montcada i Reixac – AAFMIR -, celebra la 6ª Mostra de Modelisme Ferroviari Terra Nostra que tindrà lloc els propers dies 2 i 3 de Setembre  de 2017 a Montcada i Reixac (Barriada de  Terra Nostra – Santa María)  coincidint amb el 76e aniversari de la Festa del Fanalet que es celebra de manera continuada des de 1941.

Lloc:

Gran Casino de Terra Nostra – Ctra. N-150, Km. 2,6, a 100 metres de l’estació Rodalies RENFE

Horaris:

Dissabte 2: de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores
Diumenge 3: de 10.00 a 13.30 hrs.

Exposició dels 125 anys del tram ferroviari entre Móra la Nova i Faió

Enguany es compleixen 125 anys de l’obertura de la línia de tren entre Móra la Nova i Ascó. Amb aquest motiu, i a partir d’una idea de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó, el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova i els Ajuntaments de Móra la Nova, Garcia, Vinebre, Ascó, Flix, Riba-roja i Faió, han produït una exposició commemorativa.

L’exposició consta d’un total de tretze panells desplegables a través dels quals es va desgranant la història d’aquest tram ferroviari inclòs dins la Línia dels Directes que uneix Barcelona i Madrid. Així, a banda de donar una pinzellada sobre l’arribada del tren a aquests municipis, també s’explica l’impacte que hi va tenir, els diferents llocs de treball que va generar, les implantacions industrials que va atreure o notícies curioses relacionades amb el tren en aquests pobles.

Els textos es complementen amb fotografies històriques que permeten rememorar imatges de les estacions, els trens de vapor, les professions ferroviàries, les infraestructures com túnels i ponts o moments rellevants com el pas de Francesc Macià a l’anada i tornada d’anar a negociar l’Estatut.

L’exposició s’inaugurarà el 29 de juliol a les 19.00h a la Torre d’enclavament del Museu del Ferrocarril situat a l’Estació de Móra la Nova. Tot seguit i fins al mes de gener seguirà un calendari d’itineràncies per tots els pobles que han participat en la seva execució. Més endavant, estarà disponible per a altres municipis i entitats. Quan no estigui itinerant la mostra s’exposarà al Museu del Ferrocarril moranovenc. De moment, es podrà veure a Móra la Nova, els dies 29 i 30 de juliol i el 5 i 6 d’agost, de 10.30 a 13.30h i de 17 a 19h, al Museu del Ferrocarril.

Podeu descarregar en format PDF el cartell i la nota de premsa.

X Trobada de vaporistes i modelisme tripulat a Gimileo

Els amics del Tren de Gimileo us conviden al “X Encuentro de Vaporistas y Modelismo Tripulado” que es celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’agost de 2017 al parc del Tren de Gimileo.
El programa és el següent:

Divendres 11 d’agost, de 19 a 20 hores: recepció i descàrrega de material.
Dissabte 12 d’agost:
De 10 a 12 hores: recepció de participants i circulacions de prova.
12 hores: inauguració de la trobada
15 horas: dinar popular
17:30 hores: circulacions lliures
19 hores: comiat de participants

Diumenge 13 d’agost, a partir de las 10:30 hores: circulacions lliures i comiat de participants.

Per contactar: Antonio Garcia Manzanares  941 360 338 i 609 453 178.

La Olot i la Berga 1986

Voleu recordar vells temps de la linia Llobregat-Anoia dels FGC?

Aqui us trobareu amb les locomotores Olot i Berga

Novetat Parvus: Antiga estació d’Igualada a escala H0

Parvus ens presenta en escala H0 l’estació terme d’Igualada del Ferrocarril Central Català, construïda el 1893. El 1919 va passar a pertànyer a la Companyia General dels Ferrocarrils Catalans. El 1978 fou enderrocada i construïda en una altra ubicació.

Edifici fabricat mitjançant tall làser en cartró de diferents espessors.

 

Més informació:

Revista Carril 81

L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona us fa saber que ja podeu trobar a la vostra llibreria el número 81 de la seva revista Carril.

Exposició 25 anys de l’Agrupament Ferroviari de Barcelona

Amb motiu del 25è aniversari de l’Agrupament Ferroviari de Barcelona, del 13 al 25 de juliol es porta a terme una exposició temporal d’una part de les activitats que aquesta associació realitza.

En la mateixa trobareu:

  • Maquetes modulars a diferents escales (HO, N i LGB), amb recorregut de trens, tant amb sistema digital com analògic.
  • Circuits de trens destinats als infants entre 3 i 10 anys.
  • Exposició de material ferroviari a escala reduïda (5 polzades, 0, H0), pins, insígnies i loteria de la O.N.C.E. relacionats amb el ferrocarril.
  • Concurs de pintura de dibuixos de trens per infants de diferents edats. S’establiran premis per els millors dibuixos pintats, que s’entregaran al mes d’octubre després de reunir-se el jurat.
  • Projeccions de pel·lícules i reportatges ferroviaris.
  • Retallables relacionats amb el metro i els trens que circulen per Barcelona i els seus voltants.

Dates: del 13 al 25 de juliol de 2017
Horari: de dilluns a dissabte de 17:00 a 21:00 h.
Lloc: Espai Josep Bota, Interior de la Fabra i Coats, carrer Sant Adrià, 20, Sant Andreu de Palomar – Barcelona

Modificació a l’edició de cisternes 2018

Hem rebut de la coordinació a nivell europeu de l’edició de les cisternes 2018 unes modificacions que us transmetem:
  • S’han modificats les cisternes disponibles per fer la comanda, vegeu catàleg adjunt.
  • S’ha modificat el termini de comanda, fins el 20 d’octubre de 2017.
Les associacions ja tenen les instruccions per modificar o fer noves comandes de les cisternes del catàleg. Els que heu fet comanda de les cisternes descatalogades poseu-vos en contacte amb la vostra associació que us demanarà què voleu fer.

Campanya “Imatges per a recuperar el tren i la memòria”

Els amics de l’associació Amigos Ferrocarril Comarca de Baza ens fan coneixedors d’una campanya per a obtenir imatges de la línia Guadix Baza Almanzora Lorca:

Amigos del Ferrocarril Comarca de Baza inicia la campaña “Imágenes para recuperar el tren y la memoria” insistiendo en la petición de reapertura de la línea férrea
La Asociación de Amigos del Ferrocarril Comarca de Baza pone en marcha en este verano de 2017 una campaña para recopilar imágenes relacionadas con la antigua línea férrea Guadix-Baza-Almanzora-Lorca, desde su apertura en 1894 hasta su cierre el 31 de diciembre de 1984.
Bajo el lema “Imágenes para recuperar el tren y la memoria”, se pretende recopilar imágenes caseras sobre estaciones y apeaderos del antiguo trazado ferroviario, trenes de aquellos días, objetos relacionados con el ferrocarril y, sobre todo, situaciones cotidianas que muestren la interacción de mujeres, hombre y niños con el ferrocarril.
Desde este colectivo de Amigos del Ferrocarril se hace un llamamiento a la población de las comarcas granadinas, almerienses y murcianas, que también se hace extensivo a las familias de emigrantes o las que regresan por vacaciones estivales a sus localidades de origen. Se pide que envíen este tipo de imágenes a la dirección de correo electrónico vueltadeltren@gmail.com. El material recopilado se hará público en internet y redes sociales, a la vez que será enviado al Gobierno de España, Ministerio de Fomento, Junta de Andalucía, parlamentarios en Cortes Españolas y Parlamento de Andalucía, como una medida más apoyando la reapertura de la línea férrea Guadix-Baza-Almanzora-Lorca.
ASOCIACIÓN AMIGOS DEL FERROCARIL COMARCA DE BAZA

ESTACIONS TRANSFRONTERES (III): Cerbère 2a part

Heu estat algun cop a l’estació Internacional de Cerbère?

Amb el següent video, pots veure algunes de les circulacions que es duen a terme en aquesta magnifica estació durant el matí de caps de setmana. Podràs veure els TER Languedoc-Roussillon (Trens amb destinació Perpignan, Nimes, Avignon), l’Intercités de Nuit o Lunea (Destinació Paris-Austerlitz), Trens de Mercaderies i també els trens de la R11 de Rodalies de Catalunya (Barcelona Sants – Portbou/Cerbère)

Ampliació del període d’inscripció al congrés MOROP a Groningen

Ens informen des de l’organització del Congrés MOROP que se celebrarà del 4 al 8 de setembre de 2017 a Groningen (Països Baixos) que han ampliat el període d’inscripció FINS EL 29 DE JULIOL DE 2017.
Pel que fa a la reserva d’hotels, a partir del 17-07-2017 només es podran reservar habitacions a l’Hotel HAMSPSHIRE PLAZA.
Els indecisos encara teniu una darrera oportunitat per apuntar-vos.

Páginas