Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

8a Mostra de Modelisme Ferroviari Terra Nostra

Un any més, l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Montcada i Reixac – AAFMIR -, celebra la 8a Mostra de Modelisme  Terra Nostra que tindrà lloc els propers dies 7 i 8 de Setembre a Montcada i Reixac (Barriada de  Terra Nostra – Santa Maria).

Lloc:

Gran Casino de Terra Nostra – Ctra. N-150, Km. 2,6, a 100 metres de l’estació Rodalies RENFE

Horaris:

Dissabte: de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores
Diumenge: de 10.00 a 13.30 hores

Decés d’en Josep Julià

Us fem saber que ha mort en Josep Julià, pioner del modelisme tripulat i modelista ferroviari. Des de la Federació donem el condol a la família i amics.

50 anys sense el tren d’Olot – Xerrada d’en Joan Carles Salmeron

El proper divendres 12 de juliol de 2019 a les 19 hores, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, es durà a terme la xerrada “50 anys sense el tren d’Olot”, a càrrec de Joan Carles Salmerón.

Malgrat l’existència d’informes favorables a una possible rendibilitat si s’efectuaven les oportunes reformes a la línia, l’Estat Espanyol en va decidir el tancament i el 15 de juliol de 1969 el tren d’Olot va efectuar el seu darrer viatge.

Aquest fet va passar ara fa 50 anys i, tot i que aquesta efemèride no és un motiu de celebració, si que és una bona oportunitat per recordar l’enyorat tren d’Olot i poder-lo gaudir de nou.

És per això els Amics del Tren Olot-Girona, amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot, han preparat tot un conjunt d’activitats gratuïtes per passar en companyia del nostre tren. Podeu descarregar el programa d’activitats en format PDF.

Novetats d’estiu en Modelisme

Electrotren anuncia con a propera novetat H0, per a aquest estiu, un total de sis conjunts de parelles de vagons.

Quatre conjunts corresponen a vagons privats X, que els propietaris van modificar amb una coberta per protegir la càrrega:

 

Els altres dos conjunts corresponen a vagons plataforma habilitats per al transport d’aigua potable:

V Jornades tècniques de modelisme modular

El proper 6 de juliol de 2019 es duran a terme les V Jornades tècniques de modelisme modular al Centre cultural “La Sitja” de Fornells de la Selva.

Les Jornades Tècniques són jornades de treball, no és una trobada. S’hi pot participar AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA. A les associacions tenen la documentació que cal fer servir per apuntar-s’hi.

Viatge a Tortosa amb el Catalan Talgo

Els Amics del Ferrocarril de Badalona – Agrupació 5ª Zona organitzen per al proper dissabte 29 de juny de 2019 un viatge amb el Catalan Talgo des de l’Estació de França de Barcelona a L’Aldea-Amposta-Tortosa, amb parades a Vilanova, Tarragona, Salou, L’Ametlla de Mar i L’Ampolla.

Els preus són:

  • Turista: 37 €
  • Preferent: 50 €

Incripcions al correu electrònic: catalantalgo@5azona.cat fins al fins al 17 de juny de 2019.

Circulació supeditada a omplir el tren.

Visita als funiculars de Barcelona

El proper dissabte 8 de juny de 2019 el Club Ferroviari de Terrassa organitza una visita als funiculars de Vallvidrera i Montjuïc, a Barcelona.

  • Caminada guiada a càrrec d’en Xavier Maraña, expert en transports metropolitans de Barcelona.
  • Coneixerem la història del trenet de la Mina Grott, i visitarem l’antiga estació, situada molt a prop del pantà de Vallvidrera.
  • Pujarem al funicular de Vallvidrera, i visitarem la seva estació modernista.
  • Ens desplaçarem en metro de la línia L3 fins al paral·lel per pujar al renovat funicular de Montjuïc.
  • El dinar serà per lliure, tipus Pic-Nic, als Jardins de Mossen Cinto Verdaguer.
  • A la tarda, visitarem l’exposició d’autobusos antics situada a l’Avinguda Reina Maria Cristina.

Podeu descarregar la circular i el programa.

El Catalan Talgo a Portbou

Per celebrar els 50 anys de les connexions internacionals amb el Talgo, el passat 4 de juny de 2019 es va fer un viatge commemoratiu a Port Bou. Hi va assistir una representació de la federació.

Conferència: “Història de l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona”

El proper dijous 20 de juny de 2019 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “Història de l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona”,  a càrrec d’Ignasi Riera i Antoni Serra.

Fundada l’any 1999, l’Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) és una entitat cultural, no lucrativa i oberta a tothom que agrupa a persones interessades en els ferrocarrils i, molt especialment, en l’antic ferrocarril que feia el trajecte d’Olot a Girona.

A l’associació treballa per preservar la memòria del ferrocarril Olot-Girona i fomentar-ne el coneixement, així com per recuperar, restaurar, conservar i catalogar tot el material ferroviari i documentació d’aquest ferrocarril, posant sempre a l’abast de les persones interessades tot el material i la informació de que disposa.

L’objectiu principal de l’associació és la creació del Centre d’Interpretació del Ferrocarril Olot-Girona (CIFOG) el qual s’ubicarà a l’edifici de l’antiga estació d’Olot. L’equipament permetrà una exposició permanent sobre el ferrocarril, la mostra del material mòbil real i de la col.lecció d’objectes del tren d’Olot, l’arxiu del fons documental i audiovisual, i el visionat d’una gran maqueta totalment operativa de tota la línia ferroviària Olot-Girona. El projecte també proposa la construcció d’un parc ferroviari per a tren tripulat i la recuperació d’un tram de l’antiga línia ferroviària amb la finalitat de que hi circuli un tren turístic.

La xerrada-col.loqui permetrà conèixer la història de l’associació, les seves activitats, el projecte de centre d’interpretació CIFOG, la maqueta HO del tren d’Olot, la restauració de dos cotxes i els projectes de futur.

Inscripcions col·legiats/associats      Inscripció general

XXVI Nit del Tren al Tren de Palau

El proper dissabte 15 de juny de 2019 el Tren de Palau celebra la 26a edició de la seva Nit del Tren al circuit del Parc de l’Hostal del Fum a Palau-Solità i Plegamans.

Hi haurà circulacions de trens ambientades amb el grup de música dixie La Magnòlia.

A les 21:00 es farà un sopar de germanor amb un preu de 30 euros, prèvia reserva a en Josep Guerrero al telèfon 647 937 481.

Si ho preferiu podeu portar-vos la carmanyola o l’entrepà i fer un sopar en tren a la llum de la lluna que la tindrem creixent.

En acabar el sopar i durant la nit continuarem fent circulacions de trens.

 

Dia de l’Associacionisme Cultural 2019

Instaurat l’any 2014 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 4 de juny de cada any es celebra el DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL.

La Federació ha convidat a les entitats que ho desitgin a organitzar activitats al voltant d’aquest dia per sumar-s’hi.

A l’enllaç http://cultura.gencat.cat/DASC trobareu els principis inspiradors de la jornada i l’agenda de les activitats que les entitats organitzen i que han estat comunicades al Departament de Cultura.

Al següent llistat podreu accedir a les activitats que han organitzat les entitats federades per aquest Dia de l’Associacionisme:

El Prat de Llobregat 01/06/2019 L’Hospitalet de Llobregat 08/06/2019 Sant Vicenç de Castellet 09/06/2019

 

9ª Mostra de Modelisme a Montcada i Reixac

Un any més, l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Montcada i Reixac -AAFMIR-, organitza la 9ª Mostra de Modelisme que tindrà lloc els propers dies 15 i 16 de Juny de 2019, juntament amb la Fira d’Artesania i Comerç a Montcada i Reixac (Barri de Can Sant Joan – Montcada Bifurcació).

Lloc: Col·legi “El Viver”. Carrer Font s/n, Can Sant Joan, Montcada i Reixac

Horaris: Dissabte:  de 10.00 a 14.00 i 16.00 a 20.00 hrs.
Diumenge: de 10.00 a 13.00 hrs.

Páginas