Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

Resultat del concurs de dibuixos infantils del grup Salvem l’Estació de Sant Feliu

La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat va engegar per Sant Jordi  la 1a edició del concurs de Dibuix Infantil “Per Sant Jordi el tren no s’atura!” dirigit a infants de menys de 12 anys. El passat dilluns 1 de juny de 2020 es va fer el lliurament telemàtic de diplomes als nens i nenes que hi van participar.

Felicitem la Noa i la Eileen, en la categoria 6 fins a 9 anys, i el Daniel, l’Andreu i la Nora, en la categoria de 10 a 12 anys. Enhorabona a tots i totes!

El concurs forma part de les activitats que es duen a terme per reivindicar i posar en valor el patrimoni ferroviari i industrial de Sant Feliu, les quals representen els elements del ferrocarril i l’estació del tren construïda l’any 1854.

Des del passat 6 d’abril fins al 26 de maig s’ha celebrat el concurs de dibuix en què hi podien participar nens i nenes fins a 12 anys. En aquesta primera edició s’ha demanat als participants recrear la llegenda de Sant Jordi relacionada amb el ferrocarril.

Els participants han posat la nota de color i d’il·lusió durant el confinament per fer-nos arribar les seves creacions.

Podeu veure el vídeo amb els dibuixos seleccionats:

DEFENSAR EL PATRIMONI ÉS EDUCAR EN VALORS

Enhorabona a tots i totes! Andrés García Oñate, 11 anys Daniel Cobo Alcalá, 11 anys

 

Nora López Farres, 10 anys Eileen Solé Larby, 6 anys

 

Noa Sarrias Bruzos, 9 anys Accèssit – Fora de concurs

Campanya de recollida de fotografies antigues del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat

La plataforma Salvem l’Estació del tren de Sant Feliu de Llobregat ha iniciat una campanya de recollida de fotografies antigues fins als anys 80 del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat. Aquesta línia es va inaugurar al 1854 i va ser la tercera de l’estat i la primera de doble via.

Per a més informació, descarregueu en format PDF el comunicat de la plataforma.

3a Trobada de mòduls ferroviaris digitals T-Trak a Lleida

T-Trak Nordeste organitza a Lleida la 3a Trobada de mòduls ferroviaris digitals a escala N “Festes de Tardor” els dies 26 i 27 de setembre de 2020 al local social Arqués de Rufea.

Es la tercera vez que organizamos el Encuentro de Módulos Ferroviarios N digital FESTES DE TARDOR

Con motivo de las celebraciones del Vigésimo aniversario de la norma T-Trak y del Quinto de nuestro grupo de modelistas en T-Trak.

Este año se nos ha agolpado ExpoTren 2020 por la situación del COVID19. De todo modos T-Trak Nordeste estaba en el programa de actividades anuales propias.

Así mismo retomamos las actividades este 13 de Junio con una serie de Clinics de modelismo que podéis obtener el programa en nuestra web.

Quien quiera participar, como individuales o en grupo, solicite las bases y condiciones más toda la información.
Deseamos que pongáis en conocimiento a otras entidades o grupos.

Como en todos los eventos también estamos buscando patrocinadores para reducir los costes de la realización, si estáis dispuestos a colaborar, ponerse en contacto por medo de email.

Com es diu “Atxuri Museu del Ferrocarril de Bilbao” en la teva llengua?

L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Bilbao ens fa arribar aquesta campanya:

SOLICITUD APOYO DIFUSIÓN “Atxuri Museo del Ferrocarril de Bilbao”

¿CÓMO SE DICE “ATXURI MUSEO DEL FERROCARRIL DE BILBAO” EN TU LENGUA?

CON ESTA SENCILLA PREGUNTA y a rebufo del Día Internacional de los Museos #DIM2020, establecido en el 18 de mayo por el Consejo Internacional de Museos – International Council of Museums – ICOM,

LA ASOCIACIÓN DE AMIGOS DEL FERROCARRIL DE BILBAO HA PUESTO EN MARCHA UNA CAMPAÑA DE SOLICITUD DE COLABORACIONES PARA INTERNACIONALIZAR SU PROPUESTA, pidiendo que se le haga llegar el nombre de este proyectado Museo, “Atxuri Museo del Ferrocarril de Bilbao”, en cualquiera de las lenguas del universo mundo.

Denominaciones que han de enviarse al correo electrónico: info@aafbilbao.net o subirse a su página de Facebook: @a.a.ferr.bilbao

Y que, en el caso de hacerse antes del 30 de julio de 2020, darán derecho a participar en el SORTEO de un billete doble para el próximo viaje organizado por la Asociación de Amigos del Ferrocarril de Bilbao, en un convoy ferroviario, y la miniatura de un vagón, conmemorativa de su 60 Aniversario.

Conferència: “Trens de Suïssa al llarg de 10 anys, del 2006 al 2016. Una visió personal en vídeo”

El proper dijous 4 de juny de 2020 a les 18.30 hores es durà a terme per videoconferència la xerrada “Trens de Suïssa al llarg de 10 anys, del 2006 al 2016. Una visió personal en vídeo”, a càrrec de Josep Maria Rovira i Ragué, Enginyer Industrial.

La conferència es farà a través de la plataforma Zoom, un cop inscrits i abans de la conferència s’enviarà l’enllaç.

Es pretén traslladar als assistents la visió personal d’un enginyer industrial viatger, afeccionat als trens, amb un resum de diferents reportatges sobre les línies que he visitat a Suïssa a lo llarg de deu anys, amb la idea de donar una visió gens neutral de les diferents xarxes de trens que he tingut el plaer de gaudir en aquest país únic.

Donat que el nombre de línies visitades és relativament gran, la duració de cada reportatge no pot ser gaire extens, pel que aniran passant les diferents xarxes amb clips de entre dos i tres minuts, per tal de destacar allò més curiós o interessant de cada una de elles.

Entre les línies més destacades s’hi troben el Bernina Express, el Glacier Express, el Golden Pass, els trens de La Jungfrau, el Rigi Bahn i el pas del Brünig.

A partir d’aquesta experiència, veurem si la posta en marxa d’aquesta nova forma de comunicar-nos amb el nostre col.lectiu te el recolzament necessari com per continuar amb un altre tema de debat mentre durin les restriccions per la emergència sanitària o be la opció majoritària és esperar a la tornada als actes presencials.

Inscripcions col·legiats/associats  /   Inscripció general

Llibre “El dipòsit de locomotores de Móra la Nova”

Ja està disponible el llibre “El dipòsit de locomotores de Móra la Nova”, de Joan Alberich González, editat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Aquest treball té l’origen en un encàrrec de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova per tal de recuperar la història del dipòsit de locomotores que va existir a aquesta localitat.

L’estudi aborda aquest objectiu des de tres perspectives diferents però complementàries: des del punt de vista arquitectònic, amb un repàs a l’evolució històrica de les instal·lacions, des del punt de vista tècnic, amb un èmfasi especial en tot allò que està relacionat amb el material de tracció, i des del punt de vista social i humà, a partir de l’experiència personal dels seus treballadors.

El cost és de 25€ amb despeses d’enviament incloses i es pot demanar al correu electrònic: museuferrrocarrilmoralanova@gmail.com

Concurs de vídeo dirigit a joves

La Fundación de los Ferrocarriles Españoles ens fa arribar una proposta dirigida a joves menors de 26 anys per fer un vídeo explicant com veuen el ferrocarril del futur.

¡Ayúdanos a diseñar el ferrocarril del futuro!

En el marco de Ter4Rail, proyecto financiado por la Comisión Europea y la empresa conjunta Shift2Rail, se ha lanzado un concurso de vídeo para conocer los pensamientos, necesidades e ideas de los jóvenes europeos sobre el ferrocarril

Imagina que tienes dos minutos para contarle al mundo cómo te gustaría que fuera el ferrocarril del futuro… ¿Qué cambios propondrías? ¿Qué te parece más importante, como viajero? ¿Cómo inspirarías a otros jóvenes?

En el marco de Ter4Rail, proyecto financiado por la Comisión Europea y la empresa conjunta Shift2Rail, se ha lanzado un concurso de vídeo (video contest) destinado a los jóvenes para conocer sus pensamientos, necesidades e ideas con respecto al ferrocarril. Es sabido que, recurriendo a la innovación, se pueden crear mejores trenes, más cómodos, más silenciosos, más seguros y fiables. Pero son los jóvenes, como futuros viajeros, los que deben aportar sus ideas, pensamientos y necesidades; son los más importantes para alcanzar un futuro brillante para el transporte ferroviario, tanto de viajeros como de mercancías.

La Fundación de los Ferrocarriles Españoles anima a los jóvenes a participar en este concurso. La Fundación forma parte del consorcio investigador del proyecto Ter4Rail, integrado por un total de siete socios de cinco países europeos. Este proyecto, financiado por la empresa conjunta Shift2Rail en el marco del Programa Horizonte 2020 de investigación e innovación de la Comisión Europea, realiza actividades transversales para la mejora de la investigación e innovación ferroviaria.

¡Participa en el concurso y forma parte del futuro del ferrocarril!

Para participar, basta con formar un equipo con un máximo de cuatro participantes menores de 26 años de un país europeo (EU28) y publicar en esta web http://www.eurnex.org/video-contest/ la contribución del grupo.

Se busca cualquier tipo de material audiovisual en inglés, de entre 60 y 120 segundos de duración. El vídeo debe ilustrar, explicar y mostrar el punto de vista del equipo y a la vez tiene que ser capaz de “enganchar” al espectador. También debe mencionar al menos una de las innovaciones desarrolladas por la empresa conjunta Shift2Rail que pueda contribuir a la visión de futuro que el grupo plantea. Hay más información sobre las innovaciones en el ferrocarril en el canal de YouTube de Ter4Rail.

Todos los vídeos recibidos se publicarán en este mismo canal de YouTube. El equipo ganador será elegido en función de dos criterios combinados: el vídeo más visto y los votos del Jurado designado.

En cuanto a los premios, el primero es un pase Global InterRail Pass para 22 días para cada integrante del equipo (máximo cuatro tickets), proporcionados por Eurail, y una invitación para asistir a la Jornada Shift2Rail Projects Forum, que tendrá lugar en Bruselas en octubre (20-21 de octubre; la fecha está por confirmar) y presentar el trabajo ganador.

El premio “Favorito del Público” es un Global InterRail Pass para 7 días para cada integrante del equipo (máximo cuatro tickets), proporcionados por Eurail.

Se puede encontrar más información sobre el video contest en la web de Ter4Rail, YouTube y redes sociales.

Activitat del Club Ferroviari de Terrassa:  “Parlem de llibres, documents i pel·lícules ferroviàries”

El Club Ferroviari de Terrassa us convida a visitar el seu Bloc amb l’activitat:  “Parlem de llibres, documents i pel·lícules ferroviàries”.

Tothom que ho vulgui podrà veure totes les exposicions a les seves xarxes socials: Bloc-Butlletí, Facebook i Instagram del Club Ferroviari de Terrassa. Hi podeu accedir al següent enllaç: http://butlleticft.blogspot.com

Un Sant Jordi diferent amb FGC

FGC ens convida a viure un Sant Jordi diferent.

TORNAR A VÈNCER

Diu la llegenda que, a Montblanc, hi vivia un drac ferotge que tenia atemorida tota la població de la comarca. El drac portava anys devorant persones i ramats sencers de bestiar i ningú no podia viure tranquil.  Un cavaller, anomenat Jordi, va lluitar de la manera més heroica i valenta contra el drac i, finalment, va aconseguir travessar-lo amb la seva llarga llança. Al cap d’uns dies, allà on el cavaller havia matat el drac, hi va néixer un roser de flors vermelles, com la sang del drac vençut.
La llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya i de tants altres països, explica una història de valor, coratge, esforç, intel·ligència i amor.

Enguany, Sant Jordi, el viurem diferent. Podríem dir que entre tots ens cal vèncer un drac, que, en forma de virus, s’està emportant persones estimades, està fent emmalaltir molts companys i amics i ens té a tots atemorits. La primera de les batalles a guanyar serà la de la por. I, a poc a poc, guanyarem també la de la malaltia.  Segur que ho farem amb els mateixos atributs de la llegenda i molta ciència i esforç de molts Sant Jordi amb bata blanca i de tants altres que, des de la seva feina, estant mantenint el dia a dia de la nostra societat.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat ens unim a la campanya #SantJordiEnXarxa, una iniciativa per fer d’aquesta diada una història de superació col·lectiva i, alhora, un homenatge als herois reals d’aquest moment. Et volem regalar una rosa i un llibre molt especials, esperem que t’agradin!

La rosa, en format origami, la podràs fer tants cops com vulguis i regalar-la a les persones que més estimes. El llibre no és només un llibre, sinó un recull d’edicions especials que FGC ha fet amb motiu de diverses efemèrides recents.

Aquest Sant Jordi no el gaudirem als carrers, ni a les rambles, ni a les places, ho farem diferent, d’una manera més íntima, però segur que ho farem amb aquells que més estimem al costat o al cor per sempre.

Ricard Font
President FGC

Fes la ROSA Llegeix els LLIBRES

Activitats del grup Salvem l’Estació de Sant Feliu per a fer des de casa

La plataforma Salvem l’Estació de Sant Feliu de Llobregat us proposa un seguit d’activitats per a fer des de casa:

En aquests dies en els que tots i totes estem a casa (#JoEmQuedoACasa), Salvem l’estació del tren et proposa diverses activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi i per fer més amè el confinament.

Per Sant Jordi, tothom al tren!

Tens menys de 12 anys? Envia’ns el teu dibuix de: Sant Jordi, la princesa, el drac i el tren

La llegenda de Sant Jordi és coneguda per tothom, però què us sembla donar llibertat a la vostra imaginació per crear una llegenda de Sant Jordi relacionada amb el ferrocarril!

Páginas