Canal de la Federació Catalana d'Amics del Ferrocarril

Cancel·lació de la Fira de la Joguina de Nuremberg 2022

L’organització de la Fira de la Joguina que es celebra anualment a Nuremberg ha comunicat que anul·la la edició d’enguany, que estava prevista per al febrer de 2022, a causa de l’evolució de la pandèmia de la Covid.

La indústria de la joguina espera amb il·lusió l’esdeveniment líder mundial del sector a principis de febrer. El ràpid creixement de la variant Omicron en els darrers dies, però, i el consegüent nombre de cancel·lacions als estands, ha deixat l’organitzador, Spielwarenmesse eG, sense alternativa: amb el cor pesat ha de cancel·lar la Spielwarenmesse 2022 a Nuremberg. Com a alternativa, els expositors, els minoristes especialitzats i els representants dels mitjans de comunicació es poden trobar a la plataforma digital Spielwarenmesse.
“Hem lluitat molt per poder celebrar l’esdeveniment en directe i inicialment vam rebre un fort suport dels mercats de joguines de tot el món”, diu Christian Ulrich, portaveu del Consell Executiu de Spielwarenmesse eG. Un gran nombre de proveïdors sense xarxes de distribució internacional van fer una crida als organitzadors fins i tot al desembre per continuar amb la fira, tan important per al negoci internacional.

En els darrers dies, les condicions han anat empitjorant. A causa del ràpid creixement de la variant Omicron, la situació amb la pandèmia és ara molt diferent. En resposta a això, un gran nombre d’expositors, preocupats per la salut dels seus equips, van cancel·lar els seus estands. La Spielwarenmesse, l’esdeveniment líder mundial de la indústria, ja no semblava capaç d’oferir la seva àmplia visió general habitual del mercat internacional de les joguines. Una altra complicació va ser que ja no era possible planificar amb certesa perquè era possible que en qualsevol moment l’acte pogués ser cancel·lat per les autoritats.

“Lamentem haver de prendre aquesta decisió i agraïm a tots els que es van mantenir compromesos amb una fira física fins al final”, va comentar Christian Ulrich. Hi ha una plataforma multifuncional disponible tant per als expositors com per als visitants: gràcies a Spielwarenmesse Digital encara tenen oportunitats de networking i la facilitat per descobrir les últimes tendències, dins de l’horari original de la fira.

Per a més informació, consulteu el web de la Spielwarenmesse.

Jornada Tècnica de Mòduls FCAF

Els propers dies 25 a 27 de febrer de 2022 es durà a terme la Jornada Tècnica de Mòduls FCAF a la Sala d’Exposicions de Can Oliveras a Martorell, amb el suport logístic de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Martorell.

La Jornada es dividirà en tres sessions: dues de teòriques  i una de pràctica.

Divendres 25 a la tarda: PRESENTACIÓ, EXPOSICIÓ I APROVACIÓ DEL CODI DE CONDUCTA

 • Presentació de la Reunió Tècnica.
 • Exposició dels diferents tipus de mòduls dins de la FCAF. Es desenvoluparà amb gent de totes les escales practicades a la Federació (IIG i escales grans, 0, 0e, H0 dos carrils, via doble i única, H0 3 carrils, H0m i N)
 • Compliment de la Normativa Modular a escala H0 2 carrils, codi ètic.
 • 20 aniversari dels mòduls a la FCAF.
 • Fer atractius els nostres mòduls.
 • Coordinació entre les associacions.

Dissabte 26 matí i tardaOPERATIVA

 • Muntatge d’un mòdul en corba des del començament
 • Proves de material

Diumenge 27 matíSENYALITZACIÓ – PRESENTACIÓ I EXPOSICIÓ DE FORMES DE CONTROL DELS TRENS

 • Evitar que els comandaments manuals facin parar la central.
 • Senyalització tradicional amb control manual
 • Canvi de senyalització quan passa un tren.
 • Sistema de senyalització mitjançant ABC.
 • Sistema de senyalització mitjançant programari d’ordinador
 • Torn obert de paraules.

A les associacions us donaran mes informació i el full per poder inscriure-us-hi.

Data límit per les inscripcions:  15 de febrer de 2022

Exposicio Màquines de Trens a Molins de Rei

Del 14 de gener al 6 de febrer de 2022 l’Associació d’Amics dels Trens Petits de Molins de Rei organitza una exposició de màquines de trens als baixos de l’edifici El Molí, al passeig del Terraplè cantonada amb el carrer Molí, amb el següent horari.

Divendres: de 17 a 20h
Dissabte: de 10 a 13 i de 17 a 20h
Diumenge: de 10 a 13h

Conferència: “Electrotren. 70 anys d’una marca emblemàtica de trens model”

El proper dijous 3 de febrer de 2021 a les 18:30h hores es realitzarà una videoconferència amb el títol “Electrotren. 70 anys d’una marca emblemàtica de trens model”, a càrrec de Roberto Carralero, cap de vendes de Hornby Hobbies per Espanya, organitzada per Engitren.

Al 2021 es compleix el 70è aniversari de la marca Electrotren, sent molts els canvis ocorreguts des del seu naixement fins als nostres dies, passant pels seus trasllats des de Cornellà de Llobregat (seu inicial) fins a Alcalá de Henares (actualitat) i la seva incorporació al grup Hornby Hobbies el 2004.

El grup Hornby Hobbies té molt diversificat el model de negoci, no només per les diferents marques en modelisme ferroviari, Arnold, Electrotren, Hornby, Jouef i Rivarossi, que cadascuna és líder als seus països d’origen, sinó que a més disposa d’altres productes, com ara slot (Superslot/Scalextric), kit plàstic (Airfix) i diecast (Corgi).

El grup Hornby Hobbies, pel que fa a Electrotren, que és el motiu de la nostra xerrada, considera del màxim interès, continuar invertint en nous models emblemàtics, per als aficionats al modelisme ferroviari.

Durant la xerrada, farem un repàs de la situació passada, actual i futura de la marca, a més d’explicar-vos el nostre desenvolupament i producció.

La xerrada anirà a càrrec de Roberto Carralero, Cap de vendes de Hornby Hobbies per Espanya.

Ateses les condicions imposades per la Covid-19, la sessió es farà per via telemàtica. Cal que us inscriviu com sempre tal com s’indica més avall. És condició indispensable per poder rebre la corresponent invitació per a la connexió via Zoom.

Inscripcions col·legiats/associats  / Inscripció general

El Tren del País Càtar i les Fenolledes podria desaparèixer

El grup “Loisirs et Nature”, que agrupa 30 activitats d’oci del departament dels Pirineus Orientals, ha creat una petició a change.org per donar suport al Tren del País Càtar i les Fenolledes.

Sembla que una manca d’inversions a les infraestructures posa en risc la continuïtat d’aquest tren turístic, també conegut com a Tren Vermell, que va de Ribesaltes a Axat (França).

Coneixem l’esforç que fa l’equip del Tren Turístic, que recorre els 60 kilòmetres d’una antiga línia de ferrocarril. Donem-li suport!

La circulació d’aquest tren no ha de desaparèixer, aquest mitjà de transport bucòlic contribueix al patrimoni cultural i turístic de la regió Occitània-Pirineus-Mediterrània.

Mantenir i conservar aquesta línia ferroviària d’interès regional també forma part de l’esperit de desenvolupament sostenible d’aquestes valls.

Podeu signar la petició a change.org i visitar el seu web: letrainrouge.fr

La FCAF va organitzar un viatge al tren el mes de setembre de 2007, us posem algunes fotos de l’anada:

Páginas